Κάλεσμα για την αποτροπή τσιμεντοποίησης του Πατινάζ (Μπαρουτάδικο) – 30/6 12:00


Σας καλούμε στη συζήτηση που διοργανώνουμε την ερχόμενη Κυριακή (30/6, 12 μμ) που θα αφορά, αφενός, ενημέρωση για την περαιτέρω τσιμεντοποίηση του πατινάζ (Άλσος Μπαρουτάδικο) από το δήμο Αιγάλεω και, αφετέρου, τη δημιουργία μιας κοινωνικής δυναμικής για την αποτροπή της.
Η ιστορία για την κατασκευή του «βιοκλιματικού» βρεφονηπιακού σταθμού στο χώρο του πατινάζ ξεκινά από την αρχή της προηγούμενης δεκαετίας με τις κοινωνικές αντιστάσεις να αποτρέπουν την κατασκευή του 3 φορές, το 2011, το 2015 και το 2018. Το 2024 επανέρχεται στην καθημερινότητά μας η 4η απόπειρα κατασκευής του έργου μετά την πρόσφατη κατακύρωση της σύμβασης/ανάθεσης του έργου. Επανέρχεται η στιγμή που οι μπουλντόζες θα καταστρέψουν περισσότερο το ήδη ακρωτηριασμένο Μπαρουτάδικο, τον μοναδικό – και τόσο παρατημένο – πνεύμονα πρασίνου στο Αιγάλεω. Ένα πολύτιμο αστικό άλσος για την δυτική Αθήνα.
Ακόμη ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος επιλέγεται να μην πυκνώσει με δέντρα αλλά, αντίθετα, με τόνους τσιμέντου και σίδερου, που, όμως, διατείνονται ότι θα αφήνουν καλύτερο οικολογικό αποτύπωμα(!) Κι όλο αυτό με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων -πλην μιας εξαιρετικά μειοψηφούσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται αυτή η απόπειρα μέσα στην συγκεκριμένη συγκυρία ύφεσης των κοινωνικών αντιστάσεων. Εκτιμούν ότι θα πρόκειται για έναν περίπατο. Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να τους διαψεύσουμε!
Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του Μπαρουτάδικου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *