2ήμερη απεργία πείνας στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού στο πλευρό του Γ.Μιχαηλίδη


Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει περάσει τις 60 μέρες απεργίας πείνας, διεκδικώντας το νόμιμο δικαίωμα του για αποφυλάκιση με όρους, εφόσον έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του ήδη απ’το Δεκέμβρη του 2021. Ένα έννομο δικαίωμα που η ίδια η αστική δικαιοσύνη δίνει σε όλες τις κρατούμενες και τους κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές.

Παρόλα αυτά του το αρνείται λόγω των πολιτικών αντιλήψεων και της ιδεολογίας του υποβάλλοντάς τον σε ένα ιδιότυπο βασανιστήριο, ενώ βρίσκεται αποκομμένος σε ένα θάλαμο-κελί του νοσοκομείου Λαμίας, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες της εκδικητικότητας του κράτους και του δικαστικού συστήματος, όπως για παράδειγμα η επίμονη άρνηση άδειας στην Πόλα Ρούπα για 2η φορά την οποία δικαιούται από το φθινόπωρο του 2021 επειδή δεν αποποιήθηκε την πολιτική της ταυτότητα αλλά και σε άλλους τόσους κοινωνικούς κρατούμενους, μόνο και μόνο επειδή επέλεξαν να μην γίνουν ρουφιάνοι και κρατήσαν μια αξιοπρεπή στάση μέσα στη φυλακή.

Όλα αυτά γίνονται την ίδια περίοδο που αφήνονται ελεύθεροι ο βιαστής Φιλιππίδης, ο καταδικασμένος για βιασμούς Δ. Λιγνάδης, ο δολοφόνος του Ζακ Κωστόπουλου έχοντας εκτίσει μόνο δύο μήνες μέσα στη φυλακή, ο δολοφόνος του Α.Γρηγορόπουλου Ε. Κορκονέας. Όντας και οι ίδιες κρατούμενες του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως οι πρακτικές που ασκούνται αυτήν τη στιγμή στο πρόσωπο του Γιάννη, μελλοντικά μπορούν να εφαρμοστούν και σε εμάς. Αποφασίσαμε λοιπόν, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης από μεριάς μας, να προβούμε σε διήμερη απεργία πείνας (24-25/7) εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

Μέσα από τα τείχη που μας περικλείουν στεκόμαστε δίπλα στον Γιάννη Μιχαηλίδη, στέλνοντάς του δύναμη.

Λευτεριά η μόνη λέξη που ηχεί στα αυτιά μας

Φωτιά σε κάθε φυλακή

Ε.Λ., Γ.Β., Στ.Μπ., Δ.Β., Χ.Κ.

Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *