“Ως εδώ!” με τους παραβιαστές, από χτες κιόλας


18χρονος ντιλιβεράς που δουλεύει σε καφέ στην Αγία Βαρβάρα επιτέθηκε σεξιστικά σε 6 γυναίκες στο Αιγάλεω. Μόνο μέσα σε δύο ώρες άπλωσε τα ξερά του σε 3 γυναίκες. Συνελήφθη, πέρασε αυτόφωρο, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Απόσπασμα του ρεπορτάζ: “Όταν επιχείρησα να δω τι συμβαίνει γιατί στόχος είναι το μπακμπαγκ που φορούσα, θώπευσε τα οπίσθιά μου και έφυγε τρέχοντας…”, καταγγέλλει μία 28χρονη. Υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του ίδιου άνδρα, δύο φορές. “Ακούω κάποιον να μου φωνάζει: κοπελιά να σε ρωτήσω κάτι; Γύρισα και ήταν ο ίδιος άνδρας και αυτή τη φορά μου επέδειξε το μόριό του”, πρόσθεσε.

Τί είναι αυτό που επιτρέπει στον οποιοδήποτε άντρα, οποιαδήποτε ώρα της μέρας,  και μάλιστα άφοβα σε κοινη θέα, να αυθαιρετεί πάνω στα γυναικεία σώματα, αν όχι η γενικευμένη κοινωνική νομιμοποίηση των πράξεών του, αν όχι η κυρίαρχη αντίληψη ότι τα σώματα αυτά του ανήκουν σαν αντικείμενα των χυδαίων ορέξεών του; Έτσι, δεν υπάρχει κακιά ώρα (αυτήν που επικαλούνται συνήθως οι θρασύδειλοι παραβιαστές προ των ευθυνών τους)  για την πατριαρχία γιατί όλες οι ώρες τής ανήκουν…

Βασικές κοινοτυπίες, θα πει κάποια, αλλά επειδή αυτές οι βασικές κοινοτυπίες φτάνουν να είναι θανάσιμες και έως ότου ξεθεμελιωθούν -μαζί με το σύστημα που τις παράγει- καλό θα είναι να απαντιούνται άμεσα και με κάθε τρόπο… Οπλίζουμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των σωμάτων απέναντι στους παραβιαστές. Χέρι που απλώνεται πρέπει να κόβεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *