[Θερσίτης] Κάλεσμα αλληλεγγύης στα διωκόμενα συντρόφια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των ανακαταλήψεων Ματρόζου κ Παναιτωλίου


Αλληλεγγύη στα διωκόμενα συντρόφια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των ανακαταλήψεων Ματρόζου και Παναιτωλίου – Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 27/6 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9

Στις 11/1/2020 συντρόφ@ ανακατέλαβαν τα κτίρια της Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι. Στο κάλεσμα αλληλεγγύης ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε έξω από τα ανακατειλημμένα κτίρια, δηλώνοντας έμπρακτα την υποστήριξή του στα καταληψιακά εγχειρήματα. Η εκκένωση των συγκεκριμένων καταλήψεων είχε γίνει τον Δεκέμβρη του 2019, μετά το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για άμεση εκκένωση των καταλήψεων του α/α χώρου (τελεσίγραφο που επιστράφηκε αυτούσιο πίσω), με την επιθετικότητα των αστυνομικών δυνάμεων να στρέφεται όχι μόνο ενάντια στα αγωνιζόμενα μέσα από τις συγκεκριμένες καταλήψεις αλλά και εναντίον αλληλέγγυου κόσμου από τις γύρω γειτονιές.

Οι καταλήψεις του κόσμου της αντεξουσίας είναι εδαφικοποιημένα εγχειρήματα όπου υλικοποιούνται τα προτάγματα της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Αποτελούν χώρους οργάνωσης των αντιστάσεων ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την πατριαρχία, ενάντια στον κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Απέναντι στις κανονικότητες της κυριαρχίας δοκιμάζονται σχέσεις ενάντια στον σεξισμό, την ομοφοβία, τρανσφοβία και κουιροφοβία. Μια διάρρηξη στον θεσμό της ιδιοκτησίας, μια ασυνέχεια στις εμπορευματικές σχέσεις, στη διαμεσολάβηση του χρήματος, στις σχέσεις βασισμένες στο κέρδος και την κατανάλωση. Ενάντια στην εξατομίκευση, ενάντια σε κάθε είδους διαχωρισμό. Γι’ αυτό βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο της καταστολής και θα συνεχίσουν να βρίσκονται. Οι κατασταλτικές επεμβάσεις (με τελευταία την, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, εκκένωση των Ζιζανίων) είναι μέρος των αντεξεγερτικών πολιτικών, των πολιτικών «πρόληψης» του καθεστώτος ενάντια σε πιθανές κοινωνικές εκρήξεις, σε ένα περιβάλλον εντεινόμενης επίθεσης από την πλευρά κράτους και κεφαλαίου εναντίον των «από τα κάτω».

Η συνέχεια των ανακαταλήψεων εκείνης της μέρας δεν μπορεί εύκολα να ξεχαστεί. Πολύ γρήγορα πραγματοποιήθηκε επίθεση των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στον συγκεντρωμένο αλληλέγγυο κόσμο, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις και την εκ νέου εκκένωση των δύο χώρων με αντίστοιχους ξυλοδαρμούς και συλλήψεις των ατόμων που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτά. Ο κόσμος της αλληλεγγύης έπρεπε να χτυπηθεί (αντίστοιχη, ίσως ακόμα πιο αναβαθμισμένη κατασταλτική επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη του Άνω Κάτω Πατησίων τον περασμένο Δεκέμβρη), ώστε να απομονωθούν και να περιθωριοποιηθούν οι καταλήψεις και να παρουσιαστούν τα αγωνιζόμενα ως εξω-κοινωνικά στοιχεία.

Συντροφικά πρόσωπα που συλλήφθηκαν εκείνη την ημέρα μέσα από τον αλληλέγγυο κόσμο αντιμετωπίζουν όλο εκείνο το γνωστό πακετάκι των κατηγοριών (φθορές, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια) και δικάζονται την Πέμπτη 27 Ιούνη. Είμαστε δίπλα και μαζί τους.

Οι καταλήψεις και οι ανακαταλήψεις των χώρων του α/α χώρου είναι ανάχωμα στο καθεστώς της ματαιότητας και την παραίτηση, αποτελούν σύγκρουση με το καθεστώς της καταπίεσης και εκμετάλλευσής μας.

Αλληλεγγύη στα διωκόμενα συντρόφια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των ανακαταλήψεων Ματρόζου και Παναιτωλίου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 27/6 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

10, 100, 1000άδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης πλήξης
Θερσίτης, Χώρος Ραδιουργίας και Ανατροπής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *