[Πάτρα] Σχετικά με την συγκέντρωση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών


Στη συγκέντρωση κατά των εξώσεων στις εστίες που πραγματοποιήθηκε στις 31/07 στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, ανεβήκαμε 6 άτομα στο γραφείο του πρύτανη Μπούρα με σκοπό να καταστήσουμε σαφές και χωρίς καμία διαπραγμάτευση ότι η εκδίωξη φοιτητών απο τα δωμάτια τους σταματάει εδώ. Εκεί γίναμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες σε ενα θέατρο του παραλόγου. ξεκίνησε και πάλι το αφήγημα περί αιώνιων φοιτητών κατηγορώντας μας ότι δεν έχουμε ενημερωθεί σωστά και ότι υπερασπιζόμαστε «φαντάσματα» που έχουν να κάνουν δήλωση μαθημάτων χρόνια, τη στιγμή που ο ίδιος έχει καλέσει στο γραφείο του προς απολογία και έχει βάλει στο στόχαστρο άτομα 3ου και 4ου έτους απειλώντας με εξώσεις και επιβάλλοντας τους δικούς του στόχους στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος θα φτιάξει την εστία ό,τι κι αν κάνουμε και ότι θα μένουν στις εστίες μόνο φοιτητά που πληρούν τις προϋποθέσεις (πχ εντός του ν+2, οπως είπε χαρακτηριστικά), ενώ δεν δίστασε να θυματοποιηθεί υποστηρίζοντας ότι του κάνουμε επίθεση και τον απειλούμε, με πρόφαση τις απαντήσεις μας ότι θα μας βρει μπροστά του. Προχώρησε τέλος σε απροκάλυπτη λεκτική επίθεση, με απαράδεκτες σεξιστικές εκφράσεις και δηλώσεις του τύπου «οποίος μπει εμπόδιο θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες» και «μου αρέσουν οι συγκρούσεις».

Μια μέρα αργότερα, την Τρίτη 01/08 εμφανίζεται στην ΕΡΤ ξεπλένοντας επικοινωνιακά τις χυδαίες πρακτικές της πρυτανείας σε βάρος μας, δηλώνοντας την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για δωμάτια, πετώντας το μπαλάκι στους προηγούμενους και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με τον λόγο του να αναπαράγεται από πλειθώρα καθεστωτικών μέσων. Παράλληλα περηφανεύεται ότι καλύφθηκαν οι ανάγκες σε στέγη όλων όσων έκαναν αίτηση την περασμένη χρονιά, μισθώνοντας και πάλι ξενοδοχεία, χωρίς βέβαια να γίνεται αναφορά για τις απάνθρωπες (και εκεί) συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα οικότροφα (καμία μέριμνα για μετακίνηση και σίτιση, υποχρεωτική παράδοση των δωματίων σε περιόδους διακοπών, περιορισμοί από τον εκάστοτε ξενοδόχο σε ο,τι αφορά την χρήση των δωματίων -πχ ρεύμα- κ.α.).

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Αυτή η βάρβαρη λεηλασία των σπουδών και κατ’ επέκταση των ζωών μας, δεν οφείλεται σε μεμονωμένη περίπτωση. Ο Μπούρας δεν αποτελεί απλώς έναν αυταρχικό πρύτανη που αυθαιρετεί και καταχράται την εξουσία που διαθέτει. Είναι ένα καλοκουρδισμένο γρανάζι του συστήματος κράτους-κεφαλαίου το οποίο για να παγιώσει την κυριαρχία του, εντείνει καθημερινά την επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση. Από τις εξώσεις στον μικρόκοσμο του πανεπιστημίου, μέχρι τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις πρώτης κατοικίας που πραγματοποιούνται από τα funds και τις τράπεζες με τις ευλογίες του κράτους, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και την εξαθλίωση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα. Η συλλογική αντίσταση και οργάνωση από τα κάτω της κοινωνίας, συνδιαμορφωτικά, μακριά από διαμεσολάβηση και λογικές εκπροσώπησης είναι η μόνη απάντηση στην βίαιη καθημερινότητα που βιώνουμε. Να μην μείνουμε αδρανείς.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ΚΡΑΤΟΣ, TV, ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Πρωτοβουλία ενάντια στις εξώσεις στις εστίες του Πανεπιστημίου Πατρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *